måndag 24 augusti 2009

Prishöjning Öreundsbron

Idag beslutades att höja priset för att åka Öresundståg över Öresundsbron med 7% från 27 september. Man motiverar det med valutakursförändringar. Visst kan jag förstå att det blivit dyrare som huvudman när man valutan förändras då all avräkning sker i Euro och Danska kronor. Samtidigt skapar varje prishöjning ett steg närmare smärtgärnsen för resenärerna. Att ta 105 kr för en enkel resa Malmö-Köpenhamn (en sträcka på cirka fyra mil) är riktigt saftigt. I synnerhet som trafiken fortfarande håller låg kvalitet och inte visar några större tecken till förbättring. Platsbristen är påtaglig många tider på dygnet. (Se även min tidigare post om kapaictetsbrist). Servicenivån och alla de stora löften som gavs om vad en ny operatör skulle betyda och erbjuda har inget setts av.

Nu betalar ju dessutom bron av sig fortare än man från början beräknat. Vore det inte idé att öka återbetalningstiden till den ursprungliga och kunna sänka priset.

Fast man kanske inte vill ha resenärer på tågen, då behöver man ju inte göra något åt platsbristen, den kommer ju då lösa sig själv?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar